Terug naar Holland

Het avontuur in Indonesië was nu echt voorbij, de terugreis naar “Holland”, zoals echte Nederlandse expats hun thuisland noemen, moest worden aanvaard. Zondagmiddag om 18:30 plaatselijke tijd stond onze Airbus op ons te wachten. Na exact 1 uur en 40 minuten vliegen maakten we een tussenstop in Maleisië op het vliegveld van Kuala Lumpur. Bowie en Stefan hadden het er maar zwaar mee, met de enorme takkenbossen die ze mee moesten zeulen.

Ik had het trouwens nog even benauwd om de douane door te komen, het doosje kroepoek dat ik van Mala had gekregen bleek er erg verdacht uit te zien. Maar toen ik aan de vervaarlijk uitziende militair uitlegde wat de inhoud van het doosje behelsde kon deze een grijns niet onderdrukken. Ik mocht gelukkig mijn reis onvoorwaardelijk vervolgen.

Omdat we op Kuala Lumpur Airport dik 2 uur te besteden hadden voordat we in onze Boeing 747 konden stappen, besloten we een traditie in ere te houden en de lokale Starbucks aan te doen.

Evenals op de heenreis smaakte het “Bakkie Kuala Lumpur” ons weer uitstekend. Het vliegveld bleek bovendien een aantal interessante winkeltjes te bevatten, en aangezien we nu minder vlieguren in de benen hadden dan op de heenreis, konden we er beter van profiteren. Na wat “casual shopping” meldden we ons bij de terminal voor onze laatste, lange tocht huiswaarts.