Category: Charita Beach

Charita beach

De vermoeiende stapavond gisteren maakte een korte herstelperiode noodzakelijk. We namen het ervan en bleven wat langer op ons comfortabele bedje liggen, in de door een airco gerieflijk gemaakte slaapkamers.

Na een stevige brunch werd het tijd om de spullen te pakken en te vertrekken naar Carita Beach. Na een barre tocht met onze vierwielaangedreven Panter van enkele uren, over vlakke tolwegen en moeilijk begaanbare binnenweggetjes, kwamen we tenslotte aan bij ons resort. Even heen en weer rijden tussen twee appartementen leverde overigens een stevige korting op. Het op de juiste manier de concurrentie uitbuiten was wel aan Mala toevertrouwd.

De spartaans ingerichte kamers waren weinig indrukwekkend, maar de omgeving des te meer! Binnen enkele passen bevonden wij ons op een utopisch zandstrand met een kabbelende zee.

Een ideaal moment om met een biertje in de hand aan zee te genieten van de frisse zeelucht, slechts verstoord door een legertje aan minder aantrekkelijke vrouwen die op stelselmatige basis kwamen informeren of we toe waren aan een massage. Vriendelijk doch beslist deze ongewenste aandacht afwimpelend maakten we ons op voor wat de volgende dag brengen zou: de heroïsche beklimming van de Krakatau!

Zon, zee en strand

Deze dag zouden we alweer terugkeren naar Tangerang, Jakarta. Maar voor het zover was hadden we nog even de tijd om optimaal te genieten van de omstandigheden. Deze mogelijkheid lieten we niet onbenut. De zee bleek heerlijk warm om in te zwemmen en ook het nabij gelegen zwembad had zijn charmes. Hier wisten we op ons gemakje wel wat uurtjes door te brengen.

‘s Middags gingen we met Mala naar de lokale markt om vis te kopen voor de lunch. Volgens Mala een lekkernij en zo vers als het maar kan zijn; direct uit de zee op ons bord. Een korte autorit bracht ons op de markt, waar we ons oog al snel lieten vallen op een tentje met diverse soorten vis, grote garnalen, krabben en inktvisjes. We selecteerden uit een grote bak de beesten die we op wilden peuzelen en ze werden keurig voor ons klaargemaakt. Terug in het appartement hadden we er een feestmaaltje aan.

Het moment van vertrek stelden we zo lang mogelijk uit, maar uiteindelijk moesten we er toch aan geloven. Onderweg deden we de Holland Bakery aan, waar puddingbroodjes en hot dogs te koop zijn. Eenmaal aangekomen in Tangerang bestelden we een Pizza – ook dat kan in Indonesie – en bespraken we het plan voor die avond.

Ik ging met Angga met zijn motor naar de Matahari om wat “almost original” anime en manga in te slaan. Bow en Steef gingen naar een poule tentje waar ik me even later ook meldde. Na een paar potjes ontspannende poule onder het genot van heerlijke Bintang biertjes hielden we het voor gezien en keerden terug naar ons onderkomen.