Going Bogor

Woensdag hebben we lekker uitgeslapen en zijn we een beetje bijgekomen van alle indrukken die we de eerste paar dagen hebben opgedaan. Na een stevig ontbijtje zijn we vol goede moed in onze Panter met vier wiel aandrijving en verduisterde ruiten gestapt. De tocht van Jakarta naar Bogor duurde ongeveer twee uur.

Onderweg trok het ongewone landschap aan ons voorbij. In Jakarta worden de wegen voornamelijk bevolkt door nieuwe auto’s. Dit bleek verklaarbaar doordat er een wettelijke bepaling geldt dat alleen auto’s in het gebied worden toegelaten van 10 jaar of jonger. Ook brommers zijn een populair vervoermiddel. In de stad rijden er duizenden rond. Soms zitten er hele gezinnen op!

Langs de weg staan ontelbare huisjes van hout en golfplaten tussen gigantische moderne torenflats, bedrijven en hotels. De wegen zelf worden vrijwel constant bevolkt door horden mensen die van alles aan de man proberen te brengen, zoals flesjes water en fruit.

In Bogor aangekomen op het landgoed “Pamala land”, voelden we ons gelijk thuis. Wat heet! Sawa’s, palmbomen, een zorgvuldig gecultiveerde tuin, een viskwekerij en diverse huisjes van bamboe laten een onvergetelijke indruk achter.

‘s Avonds zijn tot half twee opgebleven, iets dat nog een hele opgave bleek, om de Champions League finale tussen Arsenal en Barcelona te kunnen volgen. Deze bleek zowaar live uitgezonden te worden, met Engelstalig commentaar, op een lokale zender die via de antenne te ontvangen is. Het bleek de moeite waard, in een spannende en hoogstaande wedstrijd zagen we Barca verdiend met 2-1 winnen.